12 February 2011

personal opinion

salam;

personal opinion? Bout what? One thing.
Something yang saya belajar dari business ethics. ethical theories;

"treat others the way you want to be treated".

Agree. But, it is not true.

kita memang boleh treat others the way kita nak orang treat kita.
but, IN REALITY, the fact is,

OTHERS are not same with us.

So, if kita ikut principle tu, DON'T EXPECT them to do the same too.


Jangan harapkan apa apa; lakukan semuanya dengan ikhlas.


Even benda sebesar zarah sekalipun.


Tapi aku; sebesar zarah pun nak jadikan sebesar galaksi. entah. ade je tak kena;

hati aku; kenapa hati tak tenang?














CERMIN diri.







hurm; kalau lah aku kuat--






Haishhhhh!









sekian, wassalam.

1 comment: